Hoe Een Toilet Door Te Spoelen Zonder Water?

Normaal gesproken heeft een functionerend toilet water nodig om uw afval goed weg te spoelen. Soms bevindt u zich in een ongelukkige situatie, waarbij er geen water beschikbaar is, de stroom uitvalt of uw toilet niet goed werkt.

In plaats van jezelf of iemand anders een gênant moment in de badkamer te laten hebben omdat je niet weet dat er geen stromend water in de badkamer is, leer je hoe je het probleem kunt oplossen als het zich voordoet.

Als u een noodgeval heeft en het water van uw toilet om de een of andere reden is afgesloten, kunt u het toilet het beste doorspoelen zonder water door een emmer water door te spoelen. U hoeft het water alleen maar rechtstreeks in uw toiletpot te gieten. Dit zou alles wat zich in het toilet bevindt door de leidingen moeten schuiven.

Het Toilet Doorspoelen Als Het Water Uit Is

Zelfs als het water uit staat, moet uw toilet voldoende water bevatten om minstens één keer door te spoelen. De tank wordt automatisch bijgevuld na elke spoeling. Dit wordt de laatste flush genoemd.

Als iemand anders de laatste flush al heeft gebruikt, moet u een andere aanpak kiezen. Het is een goed idee om deze informatie te hebben voor het geval u zich in een lastige situatie bevindt.

Een ander goed ding om te weten of dat alles wat uw toilet nodig heeft, water in de tank is. Er is geen druk of stromend water nodig.

Door aan de hendel te trekken, kan vloeistof in het toilet door de klep stromen. De toiletpot is dan leeg. Hierdoor spoelt alles door de afvoer.

Hoe Een Toilet Door Te Spoelen Zonder Stromend Water?

Om goed te kunnen functioneren, hoeft het sanitair in de badkamer niet onder druk te staan of stromend water te hebben. U wilt de acties van de tank nabootsen. Zolang je toegang hebt tot een alternatieve waterbron, zijn er een paar methoden om dit te doen.

Giet Water In De Toilettank

Dingen die je nodig hebt

instructies:

  1. Verwijder het deksel van de toilettank.
  2. Zoek een vloeistofbron. Als het een noodgeval is, heb je geen water nodig.
  • Gebruik een waterdichte container om de vloeistof in uw toilettank te doen.
  • Als je water morst, gebruik dan keukenpapier om je badkamer af te drogen.
  • Vul de tank tot 3 cm (2,5 cm onder de rand).
  • Het type toilet in uw huis bepaalt hoeveel water u nodig heeft.
  • Moderne toiletten hebben tussen de 1,5 en 9 liter water per spoelbeurt nodig. Oudere modellen hebben mogelijk wat meer water nodig.

    Giet Water In De Toiletpot

    Dingen die je nodig hebt

    instructies:

    • Neem een emmer of twee water. Dit kan zijn van waterflessen, je buurman of ander water dat je kunt vinden.
    • Zorg ervoor dat je ten minste 1 gallon water hebt om rechtstreeks in de toiletpot te gieten.
    • Giet het water langzaam in de kom. Dan kun je de rest van het water snel in de kom doen.
    • Dit gebeurt omdat de waterdruk alles wat zich in de kom bevindt door de leidingen duwt.
    • Gebruik de handgreep niet.
    • De tank hoeft niet leeg te zijn.

    Waarom Je Misschien Zonder Water Komt Te Zitten

    Nadat u uw probleem met het doorspoelen van het toilet hebt opgelost, wilt u misschien begrijpen waarom het niet doorspoelt. Een reden kan zijn dat uw water is uitgeschakeld, maar er zijn ook veel andere redenen die dit ook kunnen veroorzaken.

    Geen Waterbron

    Dit is de meest voorkomende reden dat uw toilet niet doorspoelt. Het eerste dat u moet doen, is uw toilet controleren en kijken of het toilet een probleem heeft, of dat het de waterbron is.

    Spoel het toilet door totdat er water is.

    Dit is een veelvoorkomend verschijnsel op veel plaatsen. Als je ergens woont waar dit vaak gebeurt, houd dan een emmer bij de hand.

    Als dit niet vaak gebeurt, kunt u uw kranen controleren om te zien of ze droog zijn.

    Als ze niet zo goed werken, moet u bellen om erachter te komen wat er aan de hand is met uw watervoorziening. U moet voorbereid zijn en weten hoe lang het probleem zal duren.

    Controleer uw put als u een put heeft. Controleer op een warme dag of uw bron niet uitdroogt.

    De Tank Kan Niet Worden Gevuld Met Water

    Als uw watervoorziening in orde is, is de volgende stap het vinden van de oorzaak van het probleem. Controleer uw waterklep. Deze bevindt zich onder het toilet.

    Hierdoor stroomt er geen water in uw toilet en stopt het toilet met werken. Om door te spoelen moet het waterniveau altijd boven aan de overloopbuis staan. Als dit niet het geval is, moet u mogelijk de klep vervangen.

    Heb Je Je Flap Beschadigd?

    De klep in uw toilet zorgt ervoor dat water van de tank naar de kom kan stromen. Dit plastic stuk kan na verloop van tijd beschadigd raken.

    Het werkt mogelijk niet als het na verloop van tijd beschadigd raakt. Dit kan voorkomen dat de kom correct met water wordt gevuld. De oplossing hiervoor is om een nieuwe flapper te kopen en deze te installeren.

    U Heeft Een Beschadigde Overloopbuis

    Mogelijk ziet u kleine scheurtjes of gaatjes in de overloopbuis. Dit kan de reden zijn dat uw tank niet goed wordt gevuld.

    Als je in staat bent, koop dan een nieuwe om hem te vervangen.

    Gebroken Hefketting

    De klep in uw toilet is verbonden met een liftketting. De liftketting zorgt ervoor dat de klep direct na het doorspoelen van het toilet kan worden opgetild. Nadat dit is gebeurd, wordt de tank gevuld met water. De hefketting kan na verloop van tijd verslijten. Als dit gebeurt, kunt u het toilet niet meer doorspoelen. Los dit probleem op door het te vervangen.

    Vergelijkbare Vragen

    Kan ik het toilet doorspoelen zonder elektriciteit?

    Uw sanitair wordt niet beïnvloed door stroomuitval, afhankelijk van hoe uw huis is ingesteld. Desondanks is het probleem dat uw pomp niet werkt als de stroom uitvalt.

    Zonder elektriciteit valt je stadswatersysteem weg en werkt de primaire pomp niet meer. Je kunt je toilet niet gebruiken als je stad geen generator heeft.

    Hoeveel water moet ik gebruiken om mijn toilet door te spoelen?

    Water kun je overal vandaan halen, ook als je geen water hebt. Of dit nu een beekje is, regenwater, een zwembad, of van je buurman.